Zapomenutý fotbal v Karlovarském kraji

Virtuální historická kronika a archiv klubů Karlovarského kraje

Komise pro historii a statistiku Karlovarského krajského fotbalového svazu

 

SK Slavia Karlovy Vary již zahájila, zatím jen u zeleného stolu

Předkládám Vám doslovný opis jednoho z prvních poválečných článků, týkající se valné hromady Ústředí fotbalového klubu SK Slavia Karlovy Vary:   

"Včera konala se v Lázeňském domě prvá oficielní schůze na níž vyřešeny byly některé problémy, takže je velmi pravděpodobné, že uzříme v nejbližších dnech první karlovarské footballisty na hřišti. Na bývalém hřišti KFK se již upravuje hrací plocha a také rekvisity se pomalu scházejí. Schůzi řídil již předseda ředitel místní policie vrchní rada Dr. Chudoba a s ním dostavil se též štkpt. Valtr, velký vyznavač sportu a tělovýchovy. Oba přislíbili všemožnou podporu v práci, předseda Chudoba navíc ještě do vínku klubu věnoval 1000 K, kterýžto obnos spolu s 58 K, jež se zachránily z bývalého majetku Slavie, tvoří prvou hotovost. Potěšitelným zjevem byla též okolnost, že se do schůze dostavil býv. Aktivní hráči karlovarské Slavie, plni chuti po aktivitě. Slavie bude moci nejen postaviti dobré mužstvo závodní, nýbrž uvažuje se již o sestavení mužstev dalších.

     Na připravovanou valnou hromadu Ústředí SKS navržena byla prozatímní kandidátní listina: čestným předsedou zakladatel a bývalý předseda Ing. Klepetář, úřadující předseda vrch. r. Dr. Chudoba, I. místopř. Doktor Víša, II. místopř. štkpt. Valtr, sekretářem ústředí red. Morávek. Členy výboru pak Pelda, Ing. Volf, Příhoda, Fait, Oktábec a Dr. Vomáčka.

     Vedení SK Slavia Karlovy Vary žádá všechny sportumilovné Karlovaráky, aby oznámili laskavě vše, co vy věděli o osudu inventáře (kopaček, dresů atd.), býv. německých a českých klubů, oznámili tak lask. na adr. red. F. Morávka, redakce Karl. nár. novin"

Diskuze k článku

Přátelé
COBA ENVI pourazu.cz Odznaky - pins

Počet návštěv: 37192
Tento měsíc: 171 | Tento týden: 43 | Tento den: 5

© 2017 Jaroslav Hladík - Všechna práva vyhrazena zapomenutyfotbal@email.cz

Vytvořeno službou Sklub.cz

Vítám Vás
Navštívit Fanshop Náš fanshop
x