Zapomenutý fotbal v Karlovarském kraji

Virtuální historická kronika a archiv klubů Karlovarského kraje

Komise pro historii a statistiku Karlovarského krajského fotbalového svazu

 

Cyril Horák versus reprezentant František Veselý

Dne 9.8. 1967 odehrál tým Škoda Ostrov v domácím prostředí utkání československého poháru proti prvoligovému celku Slavia Praha a ostrovský fotbalový veterán Cyril Horák na to vzpomíná:

„Můj první fotbalový zápas po vojně a návratu z Moravy zpět do Ostrova bylo utkání československého poháru s prvoligovým mužstvem Slavia Praha. Nastoupil jsem za Škodu Ostrov na škvárovém hřišti u kotelny. Náš tým se dostal až do 5 kola tohoto poháru, a se Slavií Praha jsme doma prohráli 0:2. Zápas nebyl vůbec jednoznačný a naše šance a dvě nastřelená břevna toho byli svědkem. N stadion přišlo 5 000 fanoušků a tak podpora byla obrovská. Dokonce za mnou přišli i kamarádi z Moravy.

     V prvním poločase na mě Franta Veselý ze Slavie udělal faul a ještě drze odkopl míč. Já jsem mu řekl, jestli tohle musí dělat reprezentant. Zle se na mě podíval a chtěl mi říct něco ošklivého. Než to ale udělal, tak jsem mu řekl, že teď už mu tráva neporoste. Začal jsem mu hrát tvrdě na tělo, ale ne zákeřně. Ani jednu z jeho dalších kliček směrem k lajně jsem mu už nesežral, a do konce zápasu jsem mu již nedal žádnou šanci vyniknout. Toho si všimli také ostatní hráči Slavie, a při osobních soubojích do mě nevybíravě vjížděli.

     O poločase k nám do šatny přišel trenér Slavie pan Havránek a vzal mě do jejich kabiny. Tam přede mnou směrem k Veselému a hráčům řekl, že se přes hráče divize nedokáže Veselý a celý tým prosadit. No myslím si, že takto podaná kritika byla pro ně studenou sprchou.

     Po zápase jsem dostal ze strany Slavie nabídku, zda bych nechtěl zkusit v Praze za Slavii některá přípravná utkání.  Já jsem se rozhodl ale pro Ostrov a pro kluky, s kterými jsem hrál.“

Diskuze k článku

Přátelé
COBA ENVI pourazu.cz Odznaky - pins

Počet návštěv: 37219
Tento měsíc: 176 | Tento týden: 46 | Tento den: 13

© 2017 Jaroslav Hladík - Všechna práva vyhrazena zapomenutyfotbal@email.cz

Vytvořeno službou Sklub.cz

Vítám Vás
Navštívit Fanshop Náš fanshop
x