Zapomenutý fotbal v Karlovarském kraji

Virtuální historická kronika a archiv klubů Karlovarského kraje

Komise pro historii a statistiku Karlovarského krajského fotbalového svazu

 

Petr Diviš s dynamitem v noze

Petr Diviš je veterán, fotbalová ikona a patriot karlovarské Slavie. Mám tu čest si s ním pravidelně povídat o historii tohoto fotbalového klubu, a věřte mi, každá taková hodina uteče jako voda. Pokaždé mi udělá kávu a sedneme si do jeho slávistického koutku. Právě díky němu a jeho vzpomínkám se tak postupně dozvídám spoustu informací. Povídáme si o jeho fotbalové kariéře, fotbalových kamarádech a brankách, kterých vstřelil opravdu velkou spoustu. Několikrát v našich rozhovorech padlo slovo“podařilo se mi dát branku bombou z velké dálky“. Tak jsem se trochu začetl v historických novinových článcích a věřte, že Petr Diviš měl v noze opravdový dynamit …..

 

Slavia KV – VTŽ Chomutov  2:1 (0:1)

Tradiční soupeř – netradiční hra. Utkání dvou rozdílných poločasů. V prvním byli lepší hosté, kteří se také ujali vedení už v 7. minutě 1:0 brankou Kováříka. Pak se hra postupně vyrovnávala, ale hosté měli převahu i více iniciativy. Škoda, že se neujala rána Pahra ve 25. minutě, zasloužila si branku, ale brankář Kukal z týmu hostí byl na místě. Celý první poločas udávali tón hry hosté, ale chybělo jim úspěšné zakončení. V pokutovém území i před ním si nevěděli s míčem často rady. Nejinak tomu bylo i ve hře Slavie, která trpěla pomalostí a špatnými přihrávkami ze zálohy i v útoku.

    Ve druhém poločase k překvapení diváků přišel zvrat. Slavia převzala iniciativu, často se ocitali hráči v trestném území a výsledkem jejich znatelné převahy byla v 58. minutě vyrovnávací branka Kazdy. Dosáhl ji z pokutového kopu za úmyslné hraní rukou obránce Rumla. Hosté se na čas vymanili z náporu, ale stále trvající tlak Slavie je překvapil v 75. minutě brankou. Dosáhl ji Petr Diviš bombou z 35 metrů. I přes snahu obou týmů se na výsledku už nic nezměnilo.

     Řídil K.Kopcio. U domácích se líbili Klement, Dvořák, Kubec, Sochor, Remšík a Petr Diviš.

 

Slavia KV – SJ Vyšehrad  3:3  (2:1)

Poslední tečku za letošním ročníkem divize udělali fotbalisté karlovarské Slavie tuto neděli. Jejich soupeřem jim bylo družstvo Slavoje Vyšehrad. A tak po dobrém výkonu v první půli a slabším ve druhé povolili domácí, aby jim snaživý hosté odebrali bod.

     Před 400 diváky řídil Junek. Domácí nastoupili v sestavě: Podolka (Bojčuk) – Rubeš – Kubec, Dvořák, Ožvalda – Sochor, Diviš – Šíma, Pahr, Ořínek, Klement.

     Když se v 16. minutě zápasu ujali domácí vedení P. Divišem z 30 metrů na 1:0, očekávali diváci, že je to signál ke vstřelení dalších branek. Naopak hosté v 25. minutě Macalou vyrovnali na 1:1. Domácí teprve ve 35. minutě zvýšili Sochorem na 2:1 ……

 

Slovan Plzeň – Slavia KV  4:0

Do nového ročníku vstoupila karlovarská Slavia skutečně impozantně. Po deklasování chebských železničářů 11:0 uštědřila čtyři branky nováčkovi Slovanu Plzeň na Karlově.

Slavia nastoupila v sestavě: Podolka – Chmátal, Stropnický, Rubeš, Klement- Havlina, Diviš, Dolejš – Šíbal, Šíp, Grečo a měla po celý zápas mírnou převahu. Domácí naopak podnikali velmi nebezpečné útoky.

 První branku dal v 15. minutě hlavou z rohu šestnáctky Diviš, druhou připojil o pět minut později Grečo. Po přestávce nechtěla Slavia nic inkasovat a naopak připojit ještě jeden gól. Záměr vyšel maximálně. V 60. minutě Diviš z 20 metrů zvýšil na 3:0 a v 75. minutě znovu Diviš po nezištném centru upravuje na 4:0. Podle slov trenéra Josefa Kopečného podalo celé mužstvo dobrý kolektivní výkon. Výborně zachytal Podolka, v obraně dominovali Stropnický a Rubeš, v záloze střelec Diviš a pohyblivý Dolejš, v útoku Šíbal.

Slavia PS KV – Kaučuk Kralupy  2:0  (1:0)

Domácí měli po celé utkání převahu, kterou se jim i přes vítězství nepodařilo vyjádřit. Utkání bylo hráno dost tvrdě a tak nepřesně řídící rozhodčí Marko z Ústí nad Labem ukázal žluté karty karlovarskému Pešlovi a z mužstva hostí Krátkému. Sestava domácích: Grunděl – Dolejš, Csolle, Petr Diviš, Pešl (v 82. minutě Hlaváč) – Ježek, Klamo, Talaš – Pahr (80. minuta Šíma), Janoušek, Matějček.

     První branku vstřelil ve 25. minutě Diviš „bombou“ z 20 metrů, v 81. minutě pojistil vítězství Matějček druhým gólem po centru Janouška. O převaze domácích svědčí i počet střel na branku 14:5, mimo branku 11:1, nad průměr zahráli mladý Csolle, Petr Diviš a Talaš. Přihlíželo více než 200 diváků.

 

TJ Dynamo České Budějovice – Slavia KV  2:1

Ani v jihočeské metropoli nebyli slavisté v utkání s tradičním soupeřem bez šance.

A skutečně. V prvním poločase hráli konstruktivně, místy měli i převahu a v 19. minutě dosáhli Divišem z trestného kopu z 35 metrů vedoucího gólu. O pět minut později vyrovnal z penalty Ziegler. Ve druhé půli fotbalisté TJ Slavia více bránili. V 75. minutě skóroval Kuba hlavou a výsledek 2:1 zůstal až do konce nezměněn. Na stadionu černobílých se z hostů nejvíce líbili brankář Hána, Šándor a Diviš. Utkání řídil rozhodčí Durtin před 600 diváky

 

Slavia PS KV – Baník Sokolov   4:2  (4:2)

O všem se rozhodovalo již v prvním poločase. Nejprve se hosté ujali brankou Karafiáta vedení, ale pak přišla slávistická „vichřice“. Mezi 29. A 31. minutou vstřelili domácí tři branky! Nejprve Petr Diviš ze 30 metrů, pak Pahr z přihrání Karla Janouška a sérii zakončil Matějček na 3:1 pro Slavii. Ještě do poločasu zvýšil na 4:1 Klamo, ale hosté stačili ještě ve 44. minutě snížit opět Karafiátem na konečný stav……..

 

 

 

Diskuze k článku

Přátelé
COBA ENVI pourazu.cz Odznaky - pins

Počet návštěv: 37249
Tento měsíc: 202 | Tento týden: 74 | Tento den: 9

© 2017 Jaroslav Hladík - Všechna práva vyhrazena zapomenutyfotbal@email.cz

Vytvořeno službou Sklub.cz

Vítám Vás
Navštívit Fanshop Náš fanshop
x