Zapomenutý fotbal v Karlovarském kraji

Virtuální historická kronika a archiv klubů Karlovarského kraje

Komise pro historii a statistiku Karlovarského krajského fotbalového svazu

 

Historické vítězství Dynama Karlovy Vary nad národním fotbalovým týmem Kamerunu

Dobový tisk

V době Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech nepřijdou zkrátka ani příznivci kopané. V úterý 12. července bude hostem Dynama Karlovy Vary národní mužstvo Kamerunu, které je na zájezdu v Československu. Domácí nastoupí proti africkým fotbalistům v kompletní sestavě i s Jiřím Farajzlem. Začátek mezinárodního utkání je v 18. hodin na hřišti Dynama v Rybářích. V předzápase od 16.30 hodin hraje B mužstvo karlovarského Dynama s příslušníkem I. třídy TJ Stará Role.   

 

     Start národního fotbalového mužstva Kamerunu přilákal v úterý na hřiště Dynama v Rybářích na tři tisíce diváků, kteří rozdělili své sympatie mezi domácí a africké fotbalisty. U těch pak s povděkem i častým potleskem odměňovali jejich snahu, technické vedení míče a některé zdařilé akce. Domácí měli po celé utkání převahu, kterou však dostatečně nevyjádřili. Rozhodčí Hartman z Ústí pískal nepřesně, jeho rozhodování však nemělo vliv na výsledek.

     Dynamo začíná nápor a v 7. minutě po přihrávce Biebla zaznamenává Farajzl první branku utkání. Na 1:1 vyrovnává Mendengué ve 12. minutě. Ve 23. minutě Filip vtipně přehazuje brankáře hostí a je to 2:1. Ve 35. min. vyrovnává Eteky na 2:2. Minutu poté je sražen nepěkným zákrokem v trestném území Farajzl (to "seknutí" nohou na zemi si však Farajzl mohl odpustit). Rozhodčí Hartman nařizuje trestný kop, který Muzikář proměňuje v třetí branku domácích. A ve 43. minutě je to znovu Muzikář, který nečekanou ranou k tyči z 25 m zvyšuje na 4:2. Za tohoto stavu skončil poločas.

     Ve druhém poločase hosté přidali na důrazu, zvýšili i tvrdost, ale na domácí nestačili. V 7. minutě zvýšil Filip na 5:2 a skóre utkání uzavřel v 16. minutě Mendegué na 5:3. Přes snahu obou mužstev se na výsledku do konce utkání nic nezměnilo.

     Domácí plně nevyjádřili svoji technickou převahu. Suchánek v brance, který v poločase vystřídal Vydru, měl ve druhém poločase více práce, ale zastal ji s přehledem. Kryl bezpečně tvrdé střely středního útočníka hostí Béma. V obraně zahrál Jánský s Matějčkem, který dobře uhlídal tvrdě hrajícího útočníka hostí Béma, který si často pomáhal rukama. V záloze vykonal kus dobré práce neúnavný Muzikář, který neustále podporoval útok. V něm zahráli dobře Filip a Biebl a vynikl i bojovně a rychle hrající Farajzl, který by si však měl odvyknout "vracení" tvrdých zásahů.

     Hostě byli mužstvem jednotlivců, bez kolektivního pojetí hry. Chyběla jim i taktika. Záložnící se naprosto nevěnovali podpoře vlastních útočníků a hráli příliš vzadu. Nad průměr vynikal ve středu zálohy MPondo a v útoku Njolea na levé spojce. Střední Béma, kromě několika uvolnění se tělem, vtipně rozdělených míčů a tří tvrdých střel, byl více brzdou útoků než platným vedoucím.

     Afričtí fotbalisté praktikovali důslednou přízemní hru s technickým ovládáním míče, to však bylo vše. Jejich důrazná a místy nedovolená, tvrdá hra zvláště ve druhém poločase na domácí neplatila.

Diskuze k článku

Přátelé
COBA ENVI pourazu.cz Odznaky - pins

Počet návštěv: 37206
Tento měsíc: 168 | Tento týden: 39 | Tento den: 4

© 2017 Jaroslav Hladík - Všechna práva vyhrazena zapomenutyfotbal@email.cz

Vytvořeno službou Sklub.cz

Vítám Vás
Navštívit Fanshop Náš fanshop
x