Zapomenutý fotbal v Karlovarském kraji

Virtuální historická kronika a archiv klubů Karlovarského kraje

Komise pro historii a statistiku Karlovarského krajského fotbalového svazu

 

Dynamo Karlovy Vary smetlo rakouský prvoligový klub Urfahr Linec

Z dobového tisku

Dynamo Karlovy Vary – Urfahr Linec      12:1   (6:1)

     V pondělí odpoledne dočkali se Karlovy vary dalšího mezinárodního mezistátního utkání s dalším příslušníkem rakouské kopané. Agilnímu jednateli Dynama Karlovy Vary se podařilo vyjednat start účastníka I. rakouské ligy, mužstvo Urfahr Linec. Začátek byl v 17. hodin.

     Při utkání s mužstvem Urfahr Linec v pondělí před týdnem nebylo snad na hřišti Dynama Karlovy Vary jediného diváka, který by se neshodoval s názorem, že domácí měli naprostou převahu a že to mužstvu opravdu sedlo. Vždyť si stačí připomenout 16., 18., 19. a 24 minutu, kdy z doslova koncertních akcí útoku vsítil A. Honomichl hned čtyři branky po sobě. A v následujících desíti minutách zvýšil ještě Svoboda a po něm Lavička na 6:0. Lugerova branka v 35. Minutě byla také prvou a poslední brankou hostí. V druhém poločase byla převaha Dynama ještě větší a brankami ji postupně vyjádřili: dvakrát A. Honomichl, Lavička, Hora, Muzikář a opět Lavička.

    I když nechceme honem po tomto výsledku nad rakouskou kopanou lámat hůl, přece jen únavu hostí je třeba přiznat, že je porazil především vtip a pohotovost dynamovců, kteří praktikovali tradiční českou uličku bez zbytečných parádiček s míčem a stříleli z každé posice. Bylo jistě nedostatkem trenéra hostí, že nepostřehl taktiku dynama, hrajícího vše na Honomichla, takže se stal tento hráč autorem šesti pěkně umístěných branek, zatímco se o zbytek rozdělili Lavička 3, Svoboda, Muzikář a Hora. Nakonec je třeba říci, že ani výkon rozhodčího Koreluse stoprocentně neuspokojil 3 500 diváků.

Diskuze k článku

Přátelé
COBA ENVI pourazu.cz Odznaky - pins

Počet návštěv: 37219
Tento měsíc: 176 | Tento týden: 46 | Tento den: 13

© 2017 Jaroslav Hladík - Všechna práva vyhrazena zapomenutyfotbal@email.cz

Vytvořeno službou Sklub.cz

Vítám Vás
Navštívit Fanshop Náš fanshop
x