Zapomenutý fotbal v Karlovarském kraji

Virtuální historická kronika a archiv klubů Karlovarského kraje

Komise pro historii a statistiku Karlovarského krajského fotbalového svazu

 

V roce 1958 přišlo na Dynamo na hřiště Pod Pivovarem 10 000 diváků

Dobový tisk

V roce 1958, před zahájením „třetí třetiny“ druhé ligy sehrálo A mužstvo celkem 6 přípravných zápasů s bližšími soupeři nižších tříd. Mistrovskou soutěž zahájilo mužstvo vítězstvím se Spartakem Praha Motorlet v Praze 1:0. I ostatní zápasy s Lokomotivou Nymburk, Slavojem České Budějovice a Spartakem Ústí nad Labem přinesly plný zisk bodů a v tabulce postoupilo mužstvo na 3. místo. Na posledně uvedený zápas s Ústím nad Labem přijela početná výprava z Ústí nad Labem s předpokladem, že hosté získají lehce oba body a přiblíží se v tabulce Stalingradu, event. při jeho prohře v Teplicích jej předstihnou. Jaké však bylo zklamání, když domácí zaslouženě zvítězili.

 

Dynamo – Ústí 2:0

Deset tisíc diváků vidělo na hřišti Dynama bojovné utkání, ve kterém domácí zvítězili dík dobré hře obranných řad. Dva zvláštní vlaky z Ústí, více jak 20 autobusů, auta, motorky dopravily víc jak 4 000 příznivců ústeckého Spartaku. Rozhodoval Razim z Prahy.

Již od první minuty bylo zřejmé, že boj bude urputný. Hosté vyhráli los a hráli po větru. Nervosita je zřejmá. Dynamo útočí, ale brzo se hra vyrovnává. Obrana Dynama je na místě, v brance exceluje Staněk. Hosté mají oporu ve skvěle sehraném útoku, kde Vojta, Majerové a Slezáček jsou borci ligové úrovně. O obraně hostů to nelze již říci, uspokojili Svoboda a Richter. Nádherná akce Mrtky, který byl vzorem obětavosti, ve 30. minutě, přihrávka Karhanovi, Muzikář přebírá míč, střílí podél brankáře první úspěch Dynama 1:0! Hosté znervóznili. Ve 39. minutě je vyloučen obránce Bílek za napadení Karhana a hosté hrají až do konce utkání o deseti hráčích. Do druhého poločasu nastupuje Dynamo s pochybnou taktikou výlučně obranné hry. Pak s přibývajícími minutami Dynamo útočí ve třech, hra útoku ztrácí důraz. Teprve ve 24. minutě vytahuje Mrtka na sebe dva obránce, přihrávka Hönigovi, ten pěkně prochází, přihrává Honomichlovi a jeho ránu sráží Svoboda do tyče a do sítě 2:0! O výsledku je rozhodnuto. Spartak stále útočí, ale před brankou ztrácí důraz. Nakonec je to Dynamo, které z několika příležitostí dokázalo vytěžit dvě pěkné branky. V obraně Kotlář s plným zaujetím. Matějček byl vždy na místě, Jánský se snažil. Záloha hrála slaběji, Koller je pomalý, Hönig střídal pěkné okamžiky se slabšími, zvláště přihrávky se mu nedařily. Karhan je sice bojovný, ale technicky slabý, Muzikář hrál dobře posičně. Feureisl v prvním poločase pěkně rozděloval míče, ale sám kloudnou přihrávku nedostal. Mrtka má všechny technické a taktické předpoklady, aby byl v útoku nejlepším. Hrál obětavě. Honomichl podal obvyklý výkon.

Diskuze k článku

Přátelé
COBA ENVI pourazu.cz Odznaky - pins

Počet návštěv: 37192
Tento měsíc: 171 | Tento týden: 43 | Tento den: 5

© 2017 Jaroslav Hladík - Všechna práva vyhrazena zapomenutyfotbal@email.cz

Vytvořeno službou Sklub.cz

Vítám Vás
Navštívit Fanshop Náš fanshop
x