Zapomenutý fotbal v Karlovarském kraji

Virtuální historická kronika a archiv klubů Karlovarského kraje

Komise pro historii a statistiku Karlovarského krajského fotbalového svazu

 

Na FC Stadlau z Rakouska přišlo v Rybářích 8 000 diváků

Dobový tisk

Dynamo Karlovy Vary – FC Stadlau    3:3  (1:0)

V neděli odpoledne nastoupila na stadionu v Rybářích k přátelskému utkání mužstva FC Stadlau, účastníka I. rakouské ligy, a domácího Dynama. Hosty uvítali žáci Dynama Karlovy Vary a předali kytičky borcům obou mužstev. Matějček nastoupil v tomto utkání k svému 300. zápasu v barvách oddílu. Zápas nesplnil očekávání osmi tisíc diváků. Důraz a pohotová střelba, známý nedostatek naší kopané, scházel mimo posledních „deseti fotbalových minut“ v průběhu celého utkání. Mužstva nastoupila v sestavě:

Hosté:  Hrubant – Freisinger, Kren – Schuller, Schustr, Hantarbik – Hartwig, Wollman, Hollaus, Schmidt, Jarosch – po poločase na pravém křídle Dornwöber místo Freisingera.

Domácí:  Staněk (Brož) – Kotlář (Jánský), Vidlák – Honomichl, Matějček, Koller – Michl, Růžička, Feureisl, Basl, Freiberk (Svoboda)

Branky: Růžička, Feureisl, Michl, za hosty Schmidt, Hollaus a Dornwöber.

S chybami řídil Váňa.

Jak padly branky?

Hned ve třetí minutě prvního poločasu z přesného podání Feureisla po vyběhnutí Hrubanta ujalo se Dynamo vedení brankou Růžičky. Stav se až do poločasu nezměnil, když zůstalo hodně příležitostí na obou stranách nevyužitých. Se změnou stran přišla i změna ve střelbě branek, i když hned v 6. minutě zvýšil pěknou střelou vedle brankáře Feureisl stav na 2:0. V 16. minutě vsítil našemu Brožovi (který nastoupil místo zraněného Staňka) první branku hostí Schmidt. Dynamo pak nasadilo k náporu, ale byli to v 33. minutě zase hosté, kteří pěknou brankou Hollause vyrovnali na 2:2. Ve 41. minutě, kdy zápas získal na obou stranách důraznosti, zvýšili hosté na 3:2, když střelu Dornwöbera, odraženou od kopačky Vidláka, nestačil již Brož krýt. Ve 42. minutě se postaral o vyrovnání Michl, který prudkou střelou při zemi po třetí překonal výborného Hrubanta a vsítil poslední branku zápasu.

     Ve 30. minutě prvního poločasu vsítil krásnou branku Feureisl při pádu na zem hlavou, která však pro postavení mimo hru nemohla být uznána (Pravidla totiž říkají, že před hráčem musí být dva hráči soupeře – tedy brankář a další hráč). Protože byl Hrubant za střelcem branky a jenom obránce před ním, bylo pravidlo o postavení mimo hru porušeno.

Zajímavosti z průběhu zápasu

V prvních deseti minutách se třikrát vyznamenal dobře chytající Staněk. V 18. minutě jsme měli velkou příležitost, když ve shluku před brankou FC Stadlau po odražení rány brankářem poslal míč Růžička hlavou vedle. V 19. minutě vyřešila nebezpečnou situaci před naší brankou po kopu z rohu obrana Dynama. Ve 24. Minutě znovu zachraňuje Staněk pěknou šipkou pod nohy volného Jarosche a o čtyři minuty později vyráží prudkou střelu pod tyč na roh. V téže minutě po chybném vyběhnutí Staňka zachraňuje Kotlář výkopem míč, směřující do branky. V 30. minutě padla naše krásná druhá branky, která nemohla být uznána. Byl to snad signál dynamovcům k prudkému nástupu, protože ve 32. minutě již „visela branka ve vzduchu“, ale střelecká pohotovost znovu scházela. Další příležitost ve 40. minutě pokazil Freiberk, který krásně se uvolnivšímu Feureislovi poslal přihrávku dozadu.

     Již v 6. minutě druhého poločasu se znovu vyznamenal Hrubant, když prudkou střelu Basla vyrazil na roh. O minutu později nevyužil pěkného podání Feureislova Svoboda, když z malého čtverce poslal slabou ránu Hrubantovi přímo do rukou. V 10. minutě měl velkou příležitost Koller, avšak výborný Hrubant mu vzal míč téměř s nohy. O dvě minuty později znovu zachraňoval Hrubant, když prudkou střelu Růžičky pod tyč bravurně chytá do rukou. Posledních deset minut měla hra prudký spád i důraz. O čemž svědčí dvě branky. Mimo to jsme měli příležitost ve 44. minutě, kdy prudkou Feureislovu střelu rakouský brankář vyrazil. V poslední minutě se dostal k činu znovu náš Brož, když vyřešil nebezpečnou situaci a zachránil nerozhodný výsledek pádem pod nohy.

Ještě k výkonům

U hostí byl výborný Hrubant v brance, jehož hra a hlavně dlouhé míče rukou až do středu hřiště sklízely častý potlesk. V útoku nejvíce vynikal Hollaus, střelec jedné z branek.

     Bude prospěšné, když o hře Dynama řekneme více. Mimo „pilířů mužstva Feureisla, Matějčka, Kollera a tentokrát také Staňka zahrál dobře ve druhém poločase Svoboda. Zápas znovu potvrdil, že Růžička je Dynamu platnou posilou. Nejslabší výkon – i když vsítil poslední branku – podal Michl, na pravém křídle. Jeho hra byla tentokrát hodně pomalá a nerozhodná, často se zbytečně vracel s míčem a nepřesně podával. Také Freiberk nezahrál ve své obvyklé formě. Brož by potřeboval více zkušeností z vážnějších zápasů, i když nepodal nejhorší výkon.

     Ke hře celého mužstva několik připomínek. Především je to ta nešťastná střelba, hlavně však nepohotovost před brankou soupeře. Obě spojky nedovedou dosud využít pěkných kolmých pasů Feureisla, neuspokojuje hra obou křídel, která jsou málo rozhodná, v neděli dokonce pomalá.

    Letos již mnoho zápasů nebude, avšak hráči Dynama by si měli o své hře důkladně pohovořit, říci si jak na to a stále se učit. Druhá polovina celostátní soutěže ukázala, že zlepšení je možné. A do začátku příštího roku soutěže bude i nutné, nemá-li si Dynamo Karlovy Vary držet stále svůj „zlatý střed“ v tabulce soutěže.

 

 

 

 

Diskuze k článku

Přátelé
COBA ENVI pourazu.cz Odznaky - pins

Počet návštěv: 37187
Tento měsíc: 170 | Tento týden: 41 | Tento den: 3

© 2017 Jaroslav Hladík - Všechna práva vyhrazena zapomenutyfotbal@email.cz

Vytvořeno službou Sklub.cz

Vítám Vás
Navštívit Fanshop Náš fanshop
x