Zapomenutý fotbal v Karlovarském kraji

Virtuální historická kronika a archiv klubů Karlovarského kraje

Komise pro historii a statistiku Karlovarského krajského fotbalového svazu

 

1981/1982 - hodnocení nejdeckých fotbalistů předsedou klubu Miroslavem Klugarem

Žáci – dorost na jedničku, Muži „A“ – Muži „B“ na dvojku

Při společném hodnocení podzimu 1981 na výroční členské schůzi jsme přijali náročné cíle – dosáhnout všeobecného růstu úrovně kopané – usilovat u všech družstev o postup do vyšších soutěží – upevnit kolektivy, trénovat pravidelně a bojovat celých devadesát minut.

     Skončila jarní část soutěží a celé sezóny 1981 – 1982 a my můžeme oznámit všem zájemcům a příznivcům kopané příjemnou zprávu, že naše cíle byly stoprocentně dosaženy.

 

Žáci mladší nás opravdu důstojně reprezentovali v městské lize a získali 34 body, střelili soupeřům 47 branek a jen 12 jich dostali – uhájili 2. místo, i když mají dohrávat ještě jeden zápas, který může postavení jen zlepšit. Uznání zaslouží hráči: Borovský, Duba, Frunc, Jaroš, lev, Sýkora a Zavadil. Současně děkujeme za příkladné vedení s. Jarošovi a trenérovi s. Sklenářovi za jejich obětavou práci a výchovu nových kádrů. Úkoly splnili na jedničku!

Žáci starší dosáhli vynikajícího výsledku a zcela bezpečně si udrželi první místo ve III. třídě a mají zaručený postup do okresního přeboru. Dosáhli 38 bodů a obdivuhodné skóre 95:6. Nejlépe si vedli hráči: Kmoch, Krejčí, Lančík, Nagy, Řezníček. Vedoucí s. Nagy a trenér s. Jílek se snažili postupně vybudovat systém ve hře, bojovnost v utkáních a kolektiv, který šel za cílem důsledně. Zaslouženě zvítězili, proto hodnotíme postup na jedničku!

Dorost zakládal svoji budoucí hru a postavení na kádru třinácti hráčů, kteří vyrůstali vedle sebe již od žáků, rok od roku si získávali zdatnost, techniku hry a převahu nad soupeři. Mile nás překvapili – zvítězili v i. třídě a zajistili si postup do krajského přeboru, což v historii oddílu považujeme za největší úspěch. To v Nejdku ještě nebylo! Postupně získali 37 bodů a skóre 64:24. A kdo se přičinil? Celý kolektiv! Jmenujme však některé z nejlepších: Dado, Eschka, Grasse, Chylík, Kratochvíl, Kysel a Salaquarda. Děkujeme vedoucímu s. Svrčinovi a trenérovi Krejčímu, že máme dobré fotbalisty. Těmto patří právem jednička s hvězdičkou.

Muži „B“ se sice zlepšili v jarní soutěži, ale zbytečné prohry měli za následek ztrátu postupu a musíme se spokojit s 2. místem, což je možno považovat za velmi dobré. Počet 30 bodů a skóre 58:28 je dokreslením hry. Kdybychom však počítali neproměněné šance, nebylo by pochyb, že jsme jednoznačně zvítězili – škoda, snad příště. Za snahu vyslovujeme díky hráčům: Ježkovi, Jílkovi, Kudrnovi, Novotnému, Růžičkovi, Tokárovi, Zívalovi. Společné vedení, souhra Řežábek a Kaminský jsou zárukou, že je v našich silách opustit třetí třídu a vrátit se do okresního přeboru. Proto udělujeme jenom dvojku.

Muži „A“ jako nováček I.B třídy, si na podzim pokazili postavení. Jarní zápasy, zejména se Starou Rolí prohra 6:0 a v Novém Sedle (po poločase 0:0) prohra 7:2, definitivně znamenaly ztrátu postupu. Přesto považujeme za uspokojivé 6. místo s 28 body a nepříznivý poměr branek 42:46. Neměli jsme cíl postupu, ale ověřit si, poznat soupeře nové soutěže a po ročním působení zkusit bojovat o postup. Tento cíl platí především pro sezónu 1982/1983. O udržení se zasloužili: Dreveňák, Förster, Hanzlík, Mihališín, Souček, Šlapa, Šourek, Štípek, Jirka Vaněček. Také vedoucí s. Vejvoda patří mezi obětavé a příkladné funkcionáře a snaha i vůle trenéra s. Berana byla korunována tím, že se podařilo vytvořit kolektiv jako základnu. Hodnotíme na jedničku, za udržení soutěže dáváme dvojku.

     Musíme však přidat uznání za vzornou reprezentaci v NDR, kde naši v soutěži o „Putovní pohár“ obsadili druhé místo, i když kolektiv byl oslaben o pět zraněných hráčů.

Posuzujeme-li výsledky jednotlivých družstev, pak musíme právem přiznat, že nastal obrat k lepšímu a že v posledních letech získáváme postup do vyšších soutěží. Čeho si vážíme nejvíce? Zejména toho, že veškeré úspěchy dosahujeme vlastními hráči, nejdeckými, že body a vítězství jsou jejich radostí a naší odměnou za dobrovolnou činnost ve sportu.

     Přejeme protonem členům oddílu a příznivcům kopané příjemnou dovolenou, načerpání nových sil a udržení bojovnosti v nové sezóně. Chtěli bychom, aby jedničky s hvězdičkou získali všichni. Děkujeme za pochopení a podporu všem, kteří nám aktivně pomáhají.

Za výbor oddílu TJ Vlna Miroslav Klugar

Diskuze k článku

Přátelé
COBA ENVI pourazu.cz Odznaky - pins

Počet návštěv: 37193
Tento měsíc: 171 | Tento týden: 40 | Tento den: 1

© 2017 Jaroslav Hladík - Všechna práva vyhrazena zapomenutyfotbal@email.cz

Vytvořeno službou Sklub.cz

Vítám Vás
Navštívit Fanshop Náš fanshop
x