Zapomenutý fotbal v Karlovarském kraji

Virtuální historická kronika a archiv klubů Karlovarského kraje

Komise pro historii a statistiku Karlovarského krajského fotbalového svazu

 

BSG Motor Sömmerda sehrál v roce 1964 přátelské utkání v Novém Sedle

     Úspěšný zájezd na Erfurtsko v NDR uspořádal Baník Nové Sedlo, vítěz své skupiny 1. B třídy. Baník Nové Sedlo sehrál dvě utkání proti mužstvům krajského přeboru. V obou zápasech dokázal po pěkné a obětavé hře zvítězit. Nad mužstvem BSG Motor Sömmerda vyhrál 2:1 a s BSG Traktor Weinsenser vyhrál 3:2. Návštěvu Baníku oplatí hráči BSG Motor Sömmerda, kteří sehrají dne 25. července 1964 přátelské utkání v Novém Sedle.

     Domácí mužstvo hostilo v sobotu družstvo BSG Motor Sömmerda, které tak oplatilo Baníku návštěvu z minulého měsíce. Utkání mělo slavnostní rámec a probíhalo v přátelském ovzduší. Obě mužstva předvedla pěknou a hodnotnou kopanou, což bylo často odměňováno potleskem. Nerozhodný výsledek 3:3 odpovídá celkové hře. Branky za domácí vstřelil Hompf, Möckel a Saxa, za hosty vstřelil dvě branky Bechner a jednu Götner. Před 800 diváky řídil Masařík z Bukovan. V neděli sehráli hosté další přátelské utkání v Královském Poříčí, kde po pěkném výkonu hladce zvítězili 6:1.

     Malý fotbalový klub ze severozápadního Durynska, který byl založen v roce 1911 jako VfB Sömmerda, byl na konci 2. světové války rozpuštěn a v roce 1945 reformován jako SG Sömmerda. Jak bylo módou nejen u nás, tak i tento klub v NDR prošel řadou změn ve svém názvu. V roce 1948 se jmenoval ZSG Rheimmetall Sömmerda, aby se hned v roce 1950 přejmenoval na BSG Mechanik Sömmerda. No a po roce se opět měnil název klubu, a to na BSG Motor Sömmerda. Klub nikdy nedosáhl na vyšší příčky východoněmeckého fotbalového prostředí a po většinu své historie hrál jakousi třetí až pátou úroveň, tedy kolotoč vzestupů a pádů v nižších soutěžích.

 

Diskuze k článku

Přátelé
COBA ENVI pourazu.cz Odznaky - pins

Počet návštěv: 37340
Tento měsíc: 277 | Tento týden: 119 | Tento den: 6

© 2017 Jaroslav Hladík - Všechna práva vyhrazena zapomenutyfotbal@email.cz

Vytvořeno službou Sklub.cz

Vítám Vás
Navštívit Fanshop Náš fanshop
x