Zapomenutý fotbal v Karlovarském kraji

Virtuální historická kronika a archiv klubů Karlovarského kraje

Komise pro historii a statistiku Karlovarského krajského fotbalového svazu

 

Karlovarská okresní detektivka ze soutěžního ročníku 1981/82 rozluštěna až na úplném konci

     Ročník, který nikdo nepamatuje. Posuďte sami. Samotný začátek soutěžního ročníku 1981/82, kdy ještě po třetím kole nebylo jasné, kdo bude vůbec v okrese hrát, měla být přeřazena do III. třídy Útvina a Kolová, protože neměly mládežnické celky. Nakonec spadla Útvina. Byly ji odečteny dva body za to, že v jednom zápase měla „čenocha“. Nahradil ji Bochov, a to vše v průběhu nově rozehraného ročníku. Již tenkrát na podzim se to nazývalo detektivkou, to se ale ještě nevědělo, co se bude dít na jaře!

     Tentokrát na sebe upoutalo pozornost pro změnu čelo tabulky. Konkrétně se jednalo o dva vedoucí kluby Dvory a Lokomotivu Karlovy Vary, o kterých bylo snad již po podzimu jasné, že se o postupu rozhodne právě a pouze jen mezi nimi. Jaro dalo této prognóze za pravdu a oba celky byly zcela bezkonkurenční. Pozornost tak na sebe upoutal jejich vzájemný souboj. Protože vzájemné utkání nic nevyřešilo, ve Dvorech to skončilo 0:0, měly oba celky důvodnou obavu, že bude rozhodovat skóre. No a co se nestalo? Poslední MH Ostrov dostal ve Dvorech 19 branek!!! Lokomotiva měla MH Ostrov a chystala se razantně si vylepšit skóre. Soupeř však neprojevil dostatek smyslu pro fair play a na Lokomotivu nepřijel. Což znamenalo pouhých 3:0 a Lokomotiva začala tedy se skórem citelně pokulhávat. To však jen do zápasu s Novosedly, když předposlednímu celku Karlovarští na jejich hřišti nastříleli dvacet jedna gólů a zápas skončil 21:0 pro Lokomotivu!!!

     Všechno vydrželo až do posledního kola, kdy nastupovali oba rivalové na svých hřištích proti mužstvům středu tabulky. Nastupovali se stejným počtem bodů a se stejným rozdílem branek!!! Každá branka tedy mohla rozhodnout. Dvory nakonec porazili Bohatice 9:2 a Lokomotiva porazila DPM Ostrov „pouze“ 5:1. Bylo rozhodnuto. Ještě po skončení Lokomotiva protestovala proti tomu, že se ve Dvorech hrálo údajně o čtvrt hodiny pozdě.

     Korunu všemu navíc nasadil MH Ostrov, který nejen hrál většinou s menším počtem hráčů, kdy na jaře nezískal ani bod, ale dokonce čtyřikrát nepřijel k utkání a prohrával kontumačně jak na běžícím páse.

     Pro zajímavost se podívejte, s jakým náskokem postupovali vítězové v uplynulých 10 ročnících okresního přeboru a srovnejte to se 17 bodovým rozdílem Dvorů a Lokomotivy od třetích Abertam v ročníku 1981/82.

Diskuze k článku

Přátelé
COBA ENVI pourazu.cz Odznaky - pins

Počet návštěv: 37260
Tento měsíc: 200 | Tento týden: 76 | Tento den: 6

© 2017 Jaroslav Hladík - Všechna práva vyhrazena zapomenutyfotbal@email.cz

Vytvořeno službou Sklub.cz

Vítám Vás
Navštívit Fanshop Náš fanshop
x