Zapomenutý fotbal v Karlovarském kraji

Virtuální historická kronika a archiv klubů Karlovarského kraje

Komise pro historii a statistiku Karlovarského krajského fotbalového svazu

 

SK Loket - historie fotbalu pod hradem IV.

     V letech 1964 až 1965 dochází k doplnění družstva kopané o hráče z Horního Slavkova, kterými jsou brankář Havelka Bohumil, útočníci Olda Hrubý, Jiří Křišťan a Vtípil, záložníci Jiří Ježek, Ryšavý, Horst Hopf, a začínají se také prosazovat dorostenci, které vede Bohumil Strouhal.

   

     Kopaná se začíná prosazovat v Okresním přeboru. Tím se také zlepšuje práce celé TJ. V roce 1967 se za pomoci MěNV Loket a pana Picky jako předsedy, začaly na hřišti stavět kabiny, které byly dne 9. května 1968 slavnostně předány do užívání. Toto bylo učiněno při přátelském utkání TJ Sokol Loket a týmem BSG Nord Zwickau z NDR.

 

     S těmito sportovci bylo přátelství navázáno již v roce 1967. Družba s tímto fotbalový, klubem z NDR, trvala až do roku 1970, kdy byla ukončena. Během trvání docházelo ke vzájemným zápasům jak v Lokti, tak ve Zwickau.

 

      V roce 1967 byla ještě na podzim sjednána další spolupráce s klubem Morgenröthe Rautenkranz. S tímto klubem byl sehrán jeden zápas, kdy další byly předány družstvu B. Jeden zápas byl exhibičně sehrán i se Sportklubem Adorf.

Diskuze k článku

Přátelé
COBA ENVI pourazu.cz Odznaky - pins

Počet návštěv: 37340
Tento měsíc: 277 | Tento týden: 119 | Tento den: 6

© 2017 Jaroslav Hladík - Všechna práva vyhrazena zapomenutyfotbal@email.cz

Vytvořeno službou Sklub.cz

Vítám Vás
Navštívit Fanshop Náš fanshop
x