Zapomenutý fotbal v Karlovarském kraji

Virtuální historická kronika a archiv klubů Karlovarského kraje

Komise pro historii a statistiku Karlovarského krajského fotbalového svazu

 

Vzomínka z roku 1980 na jeden z mála ligových kolektivů v Karlových Varech

„V letošní lize dominovala jasně pražská Sparta. Pokles výkonnosti zaznamenala Slavia, vzestup prokázal náš celek a Olomouc, neboť se jim podařilo dotáhnout na úroveň pražských jedenáctek. Rozhodně si k nám nejezdili pro oba body, jak tomu bylo dříve“, řekl trenér fotbalistek Rudé Hvězdy Karlovy Vary Jiří Bydžovský. Jeho svěřenkyně obsadily v letošním ročníku národní ligy, kterou hrají od roku 1973, čtvrté místo, podobně jako v minulých třech letech.

     Málokteré sportovní odvětví se může chlubit ligovou příslušností a k tomu ještě tak pěkným umístěním. Kdo se o úspěch zasloužil? Brankářky Truhlantová a Mokošínová, obránkyně Poláčková, Ulrychová, Vartová, Chrobáková a Havlíčková, záložnice Moltašová, Bohuslavová, Syrovátková, Vrbová a Přimdová, útočnice Rejchová, Chmelová (kapitánka), Garská a Rohlová. Družstvo žen nejrůznějších profesí s nízkým věkovým průměrem 23,5 roku má nejlepší střelkyni v Evě Rechové a benjamínka v 19 leté Haně Vrbové.

     Barvy Rudé hvězdy nehájí jen Karlovaračky, ale i dívky ze Sokolova, Chebu a dalších míst z okolí. Přesto mívají na trénincích třikrát týdne výbornou účast, absenci má na svědomí jen opravdu vážný důvod. Například kanonýrka Eva Rechová dojíždí až z Klášterce, kde pracuje jako učitelka. Nikoliv tance, třebaže před brankou soupeře dokáže leckdy zatančit tak, že protivnicím vstávají vlasy hrůzou na hlavě.

     O nejbližším programu fotbalistek RH nechme hovořit metodika TJ a člena sportovně technické komise českého VFS Ondreje Rejdíka: „V rámci družebních styků jsme hráli 20. června v NDR, partnerky z BGS Karl-Marx-Stadt nám návštěvu oplatí 28. června. Během MMF sehrají naše děvčata tradiční utkání s jedenáctkou filmových herců 5. července v 15. 00 hodin na stadionu Závodu míru. O výkop střetnutí se postará Helena Růžičková. Poctou pro nás bude start na pověstném turnaji O srdce Mladého světa 15. až 17. srpna v Kadani. Ve skupině máme pražskou Slavii, Sokol Krč a Loto Záhřeb z Jugoslávie. Druhou skupinu utvoří Sparta, Holíč, Trnava a polské družstvo. Na podzim? Opět liga!“.    

     Klání, v němž už třikráte za sebou zvítězily fotbalistky z Varů, je soutěž slušnosti.

     Podobně si vede i chlapecký dorost. Nestor oddílu a jeho zakladatel František Hluchý se zřejmě letos dočká další radosti v 13 leté historii, neboť si zřejmě připíší na svoje konto vzorný oddíl

Diskuze k článku

Přátelé
COBA ENVI pourazu.cz Odznaky - pins

Počet návštěv: 37379
Tento měsíc: 290 | Tento týden: 65 | Tento den: 3

© 2017 Jaroslav Hladík - Všechna práva vyhrazena zapomenutyfotbal@email.cz

Vytvořeno službou Sklub.cz

Vítám Vás
Navštívit Fanshop Náš fanshop
x