Zapomenutý fotbal v Karlovarském kraji

Virtuální historická kronika a archiv klubů Karlovarského kraje

Komise pro historii a statistiku Karlovarského krajského fotbalového svazu

 

Fotbalová soudnička s rozhodčím

      Ona to vlastně taková sportovní soudnička je, protože skončila trestem. Nebyl to určitě běžný případ, který v roce 1979 projednávala disciplinární komise fotbalového svazu v okrese Karlovy Vary. Ten kdo měl někdy možnost zajít na disciplinární komisi jako přísedící, určitě slyšel od hříšníků tak neskutečné příběhy své obhajoby, že někdy zůstával rozum stát. Tento případ byl od svého začátku jasný.

      Připomeňme si tedy případ nedohraného fotbalového utkání III. třídy v Kosmové, kde místní klub hostil soupeře z Čichalova. Utkání řídil rozhodčí Pomije z Nejdku. S celkem hostí přijel jako hráč také aktivní rozhodčí. Pokud by si někdo ale myslel, že je to pro delegovaného rozhodčího nějaká výhoda, mít na hřišti v pozici hráče svého kolegu, tak to se krutě plete. Tento hráč – rozhodčí si asi nevzpomněl na to, jak těžká úloha je odřídit takové fotbalové utkání v těch nejnižších třídách. Prakticky žádné pochopení z jeho strany se velmi brzy přetavilo do neustálého slovního osočování rozhodčího, že nadržuje domácím. Hlavní rozhodčí po nějaké odehrané době ukázal tomuto svému „kolegovi“ za neustálé námitky nejprve žlutou kartu, a když se nadávky začaly stupňovat, ukázal hráči – rozhodčímu také kartu červenou a vyloučil jej.

     „Když už, tak už“ si pravděpodobně řekl vyloučený, rozběhl se a svého kolegu zcela nečekaně nakopl do zadku. Možná na první pohled komický příběh, ale tomu tak nebylo. Hříšník hráč – rozhodčí z Čichalova Korčák si posléze vyslechl verdikt 12 měsíců zastavení soutěžní činnosti nepodmíněně s tím, že se tento případ ještě předal komisi rozhodčích. Aby toho nebylo málo, týden předtím nebylo dohráno také další fotbalové utkání Stráž nad Ohří s celkem Abertamy B, kdy hráč Kareš z Abertam praštil rozhodčího a obdržel také 12 měsíců zastavení soutěžní činnosti nepodmíněně.

Diskuze k článku

Přátelé
COBA ENVI pourazu.cz Odznaky - pins

Počet návštěv: 37379
Tento měsíc: 290 | Tento týden: 65 | Tento den: 3

© 2017 Jaroslav Hladík - Všechna práva vyhrazena zapomenutyfotbal@email.cz

Vytvořeno službou Sklub.cz

Vítám Vás
Navštívit Fanshop Náš fanshop
x