Zapomenutý fotbal v Karlovarském kraji

Virtuální historická kronika a archiv klubů Karlovarského kraje

Komise pro historii a statistiku Karlovarského krajského fotbalového svazu

 

Nebyla to žádná tragédie, ale jen nováčkovská daň fotbalistů z Lokte

Červen 1984 – krajská soutěž

     V krajské soutěži zvýšil TJ Loket svůj náskok před druhou Teplou na pět bodů a je již jednou nohou v krajském přeboru.

Červenec 1984 – krajská soutěž

     Fotbalisté TJ Loket slaví letos dvacáté narozeniny opravdu radostně – poprvé v historii postoupili do krajského přeboru. Jednota vznikla v roce 1964 a navázala na činnost někdejšího SK a Baníku. Ve dvoutisícovém městě se však nevěnují jen kopané. Jednota s 217 členy sdružuje oddíly atletiky, stolního tenisu, turistiky a ZRTV. Ještě před pěti lety bojovali fotbalisté v okresním přeboru, jejich výkonnostní skok je tedy obdivuhodný. Ve vzorném oddílu II. stupně se samozřejmě nejvíce pyšní áčkem, to však nachází dobrou zálohu v béčku (III. třída) a kolektivu žáků (okresní přebor). Útulné je i jejich hřiště v loketském údolí. Když oddíl vznikal, byla tady obyčejná louka, dnes travnaté hřiště oploceno, stojí dobře vybavené kabiny ………

Poslední srpnová sobota 1984 – krajský přebor

V sobotu zahájil 1. kolem nový ročník krajského přeboru

Baník Sokolov – TJ Loket   1:1  (1:0)

Na jedné straně radost, na druhé smutek, tak už to ve sportu bývá. Na snímku se radují hráči Baníku Sokolov, brankář Stodola naopak smutně loví míč ze síte své branky, opřený o tyč přemýšlí stoper Drábek, jak se to mohlo stát.

    

     Nováček přeboru překvapil v Sokolově útočným pojetím hry – byl celku Baníka vyrovnaným soupeřem. Slabinou obou mužstev byla nepřesná střelba a tak oba góly byly zaznamenány hlavou. Nejdříve překonal loketského Stodolu Kubrycht, ve II. poločase překonal Plachého v brance Baníku Nosek. Před návštěvou 300 diváků rozhodoval Dolejš z Nové Role.

Kdo byl vlastně v tomto utkání nováčkem?

     V úvodním kole byli příznivci kopané především zvědavi, v jakém světle se představí nováček krajského přeboru TJ Loket v utkání s Baníkem Sokolov.

     V sobotu odpoledne na stadionu Baníka v Sokolově se mohli diváci ptát, kdo je vlastně nováčkem krajského přeboru – Baník, nebo Loket? A nepoznali to ani po 90 minutách. Sokolovský Baník disponuje v současné době nejmladším kádrem hráčů v historii oddílu, na straně soupeře sehráli například Stodola, Drábek, Matějka, Koreluis a Trefil více utkání v krajském přeboru v minulých letech, než všichni sokolovští mladíci dohromady! V tomto utkání rychlost a elán nestačila, a kdyby několik minut před koncem utkání byl loketský Dvořák o krůček rychlejší než míč, mohly putovat oba body do Lokte.

     Nebylo by na místě dělat jakékoliv závěry po prvním utkání, ale loketský nováček má zřejmě na víc, než jednu sezónu účinkování v přeboru, jak předpovídali někteří teoretici před zahájením soutěže. Na sokolovských je sympatické, že se nebáli dát přednost mládí, přesto, že řadu hráčů čeká základní vojenská služba.

 Kanonáda ve Stříbře

TJ Stříbro – TJ Loket  6:0  (4:0)

Jednoznačná záležitost domácích

     "Jak tabulka ukazuje, situace je pro naše mužstvo málo příznivá. Jak družstvo A, tak i B, přezimuje na předposledním místě. Toto je převážně zaviněno značnou nemocností a jedním trestem zastavením činnosti u hráče Matějky. Převážně se jedná o opory mužstva. Zranění jsou nahrazeni hráči z družstva B, kteří však nedosahují potřebné výkonnosti. Na druhé straně tím došlo i k oslabení družstva B, které nemá jinou náhradu. Jen hráče přestárlé. Jedná se o přestupu jednoho hráče z Kynšperka – na straně druhé hráč Dvořák podává přestup do Sokolova. Zachránit se však dá ještě vše, aby účast v krajském přeboru byla zachována."

Aby toho nebylo málo, dne 26. 11. 1984 došlo na členské schůzi i k roztržkám mezi funkcionáři a členy oddílu

     ............  členská schůze měla z počátku dobrý průběh, avšak ke konci došlo k vulgárnímu napadení předsedy TJ a celého výboru  ……  vše bylo umocněno tím, že se na schůzi konzumovalo pivo, víno a tvrdý alkohol  ...........  schůze byla předčasně ukončena..............

20. června 1985 – konec v krajském přeboru

     Družstvo kopané se v soutěži krajského přeboru umístilo na posledním místě, a proto po právu sestoupilo do krajské soutěže!

 

Diskuze k článku

Přátelé
COBA ENVI pourazu.cz Odznaky - pins

Počet návštěv: 37354
Tento měsíc: 289 | Tento týden: 125 | Tento den: 5

© 2017 Jaroslav Hladík - Všechna práva vyhrazena zapomenutyfotbal@email.cz

Vytvořeno službou Sklub.cz

Vítám Vás
Navštívit Fanshop Náš fanshop
x