Zapomenutý fotbal v Karlovarském kraji

Virtuální historická kronika a archiv klubů Karlovarského kraje

Komise pro historii a statistiku Karlovarského krajského fotbalového svazu

 

Reprezentovali statek i celý náš okres

     V osmdesátých letech minulého století se hrál velmi oblíbený a také nejmasovější fotbalový turnaj o „Zlatý pohár“ Zemědělských novin, který byl určen pro podniky zemědělského charakteru. V roce 1983 bylo přihlášeno rekordních 371 mužstev a jedenáctka odštěpného závodu Žlutice OP Státní statky Karlovy Vary. No a fotbalisté obstáli více jak dobře. Po čtyřech kolech, která se hrála v Mariánských Lázních, Sokolově, Blšanech a semifinále hraném na domácím hřišti, se dostali až do finále a tam vybojovali bronz.

     Do Vidče u Rožnova, kam pořadatel JZD Pokrok se sídlem v Zašové na okrese Vsetín umístil finálové boje, byly ze žlutického závodu vypraveny tři autobusy a mezi fanoušky nechyběl ani ředitel oborového podniku ing. Jaroslav Špička. Povzbuzování na hřišti bylo velké. Hráči ze závodu Žlutice nehráli žádnou vyšší soutěž, maximálně I. třídu, skupinu B, a to tři fotbalisté ze Žlutic, a jeden hrál za Slavii Karlovy Vary krajský přebor. Přesto dokázali svým elánem a nezměrnou bojovností ten krásný úspěch vybojovat, a to prakticky bez pravidelných tréninků.

Na fotografii je celé úspěšné mužstvo OZ Žlutice i s náhradníky.

Stojící zleva: Štefan Sivok, Josef Střeska, ing. Jan Březina (vedoucí a trenér v jedné osobě), Ondrej Kubinec, Karel Ptáček, Jiří Mašek, Václav Lukáš (kapitán), Josef Houdek, Jaroslav Dudař, Jaroslav Klus, Josef Levanský

Sedící zleva: Jiří Lukáš (bratr Václava – oba stáli u kolébky mužstva), Ladislav Havel, Josef Hlaváč (člen karlovarské Slavie), Milan Rada, Milan Korec, Květoslav Heidenreich

Vpředu leží nejdůležitější součást týmu, a to brankář Zdeněk Tymr. Na tomto turnaji byl vyhlášen nejlepším brankářem a odvezl si parádní pohár.

Diskuze k článku

Přátelé
COBA ENVI pourazu.cz Odznaky - pins

Počet návštěv: 37334
Tento měsíc: 273 | Tento týden: 116 | Tento den: 7

© 2017 Jaroslav Hladík - Všechna práva vyhrazena zapomenutyfotbal@email.cz

Vytvořeno službou Sklub.cz

Vítám Vás
Navštívit Fanshop Náš fanshop
x