Zapomenutý fotbal v Karlovarském kraji

Virtuální historická kronika a archiv klubů Karlovarského kraje

Komise pro historii a statistiku Karlovarského krajského fotbalového svazu

 

Pane Husák, vše nejlepší k Vašim 77 narozeninám

     Dovolte mi prosím k příležitosti narozenin pana Miroslava Husáka malou historickou vzpomínku z let 1965, kdy se dorostenci klubu Slavie Karlovy Vary stali přeborníkem Západočeského kraje.

     V tomto roce dorostenci nehledali žádné posily. Trénovat začali i s Miroslavem Husákem již od počátku ledna a to v tělocvičně i venku. I přes opakující se těžkosti s nezajištěnou tělocvičnou a vstupem na hřiště makali na své fyzičce. A tým měl vyjednané nějaké přípravné zápasy, dorostence se alespoň zúčastnili turnaje o pohár Chodova, který se nakonec nedohrál a byl celkově nevydařený.

     V zimní přípravě dorostence pokračovali v dobové soutěži o Vzorného dorostence a to druhým kolem. Zde se Miroslav Husák umístil na celkovém 4. místě.

  1. Diviš Pavel
  2. Kantner Stanislav
  3. Diviš Petr
  4. Husák Miroslav
  5. Boris Sochor

     Soutěž o Vzorného dorostence nakonec po podzimním, zimním a jarním kole skončila a Miroslav Husák se posunul až na skvělé druhé místo za Petra Diviše.

     Do mistrovské jarní sezóny vstoupili dorostenci na prvním místě tabulky. Kdy ze 13 zápasů získali 21 bodů. Na druhém místě v té době byla Lokomotiva Cheb s 19 body a na třetím Spartak Blovice s 18 body. Konečná tabulka krajského přeboru dorostenců v sezóně 1964/1965 nakonec skončila následovně:

      V této úspěšné sezóně se Miroslav Husák ze 127 tréninků dostavil v 90 případech a stal se v docházce čtvrtým nejlepším dorostencem. Dorostenci odehráli celkem 54 zápasů a Miroslav Husák jich odehrál 49. Je tedy zřejmé, že patřil mezi ty největší opory týmu. Lepší byli již jen bratři Petr a Pavel Divišovi, kteří odehráli těch zápasů 53. Miroslav Husák nebyl jen poctivý v trénincích a odehraných zápasech, ale byl i velmi obávaný střelec. Jeho 25 vstřelených branek mu vyneslo krásné třetí místo v tabulce dorosteneckých střelců. Nejlepší střelec  týmu se stal Petr Diviš, který z 53 odehraných zápasů vstřelil úctyhodných 73 branek.

 

Diskuze k článku

Přátelé
COBA ENVI pourazu.cz Odznaky - pins

Počet návštěv: 37334
Tento měsíc: 273 | Tento týden: 116 | Tento den: 7

© 2017 Jaroslav Hladík - Všechna práva vyhrazena zapomenutyfotbal@email.cz

Vytvořeno službou Sklub.cz

Vítám Vás
Navštívit Fanshop Náš fanshop
x