Zapomenutý fotbal v Karlovarském kraji

Virtuální historická kronika a archiv klubů Karlovarského kraje

Komise pro historii a statistiku Karlovarského krajského fotbalového svazu

 

Malá vzpomínka na fotbal neregistrovaných

     Jestli si někdo myslí, že soutěž neregistrovaných  byla jen pouhá čutaná, tak je na velkém omylu. I tady se hrála velmi zajímavá fotbalová utkání, kde nechyběl zápal, tvrdost a touha po vítězství. Vzpomíná někdo z Vás na ty roky?

Odborářská liga o putovní pohár OOR v poločase

     V Karlových Varech v roce 1982/83 probíhal již IX. ročník okresní odborové soutěže v kopané. V této soutěži nastupovalo celkem 10 týmů s celkovým počtem 188 fotbalistů. V podzimní části soutěže se odehrálo celkem 48 utkání, které měly většinou dobrou úroveň. Komise rozhodčích OV ČSTV vycházela této lize neregistrovaných vstříc a zápasy obsazovala rozhodčími. Zájem byl tak velký, že se v dalších letech uvažovalo o tom, že pro velký počet přihlášených týmů bude potřeba zavést dvoustupňový systém, kdy by byla utvořena i II. třída, s přímých postupem a sestupem.

Tabulka okresní odborové ligy po podzimní části

     Tabulku střelců vedl po polovině soutěže Němeček (Plynárny) s 10 vstřelenými brankami. Na druhém místě střelců byl Budina (OSP) a na třetím Tůma (OSP). Na dalších místech se umístili Faktor P. (Škoda Ostrov), Brabec (Thermal) a Mikulášek (OSP) se čtyřmi brankami.

 

     Další ze soutěží ligy neregistrovaných v roce 1982/83 probíhala v Ostrově, kde začalo hrát celkem 11 týmů. V průběhu soutěže byl vyloučen tým ČSAD Ostrov za pět kontumačních utkání. V tomto soutěžním ročníku se proti očekávání nedařilo týmu Cosmosu. Naopak dobrou formu prokázal tým Škody Ostrov a Bytového podniku Ostrov. Na klidném průběhu jednotlivých zápasů měli velký podíl ostrovští rozhodčí, které delegoval Michal Helecs.

Tabulka po polovině soutěže

 

     Pozadu nezůstali ani svazáci ze ZO SSM VDUP v Ostrově, kteří pořádali zimní turnaj v kopané. Celé kolo se odehrálo vždy během jednoho dne, a to každou sobotu, kdy se na hřišti pro minikopanou vystřídala všechna družstva. Tabulku střelců vedl ing. Jiří Cmerek z VDUP, který byl také jeden z hlavních organizátorů soutěže, se 13 góly.

Tabulka po 8. odehraných kolech

Diskuze k článku

Přátelé
COBA ENVI pourazu.cz Odznaky - pins

Počet návštěv: 37334
Tento měsíc: 273 | Tento týden: 116 | Tento den: 7

© 2017 Jaroslav Hladík - Všechna práva vyhrazena zapomenutyfotbal@email.cz

Vytvořeno službou Sklub.cz

Vítám Vás
Navštívit Fanshop Náš fanshop
x